Ane-Katrine von Bülow


Ane-Katrine von Bülow arbejder med serigrafi på 3D form, hvor grafiske tryk overføres til enkle keramiske former.

Seriegrafisk tryk bliver brugt som teknik i et kunstnerisk udtryk, hvor de grafiske mønstre omslutter formen.

Det unikke ved Ane-Katrines grafiske sort/hvide porcelæn er mødet mellem det trykte mønster og den dobbelt-krumme form. Teknikken kræver enestående tålmodighed og perfektionisme, men på trods af den omfattende og komplicerede tekniske proces bag værkerne er udtrykket delikat og enkelt.

Skålene og vaserne bliver skabt i mødet mellem ny teknologi og gammelt håndværk. Ane-Katrine bruger computeren som redskab til at bearbejde og tilpasse motiverne, men det digitaliserede motiv overføres til store porcelænsformerne via traditionelt håndværksmæssigt seriegrafisk tryk.

Ane-Katrine von Bülow, keramisk formgiver
Ane-Katrine von Bülow er uddannet i 1980 på Danmarks Designskole med ophold og Sumié træning i Japan. Hun underviste på Danmarks Design skole fra 1983 – 2007. Et tværfagligt udviklingsarbejde på Danmarks Designskole førte til kompendiet ”Serigrafi på keramik og glas” samt computerudvikling af heldækkende mønstre på 3D form.

Ane-Katrine von Bülow har vundet adskillige danske og internationale priser for sit arbejde herunder den prestigefyldte tyske Westerwaldpreis i 2004, Danish Crafts pris Best Craftmanship i Crafts Collection 2005 og den internationale Salt Glaze Competition 2006 Koblenz, Tyskland.
Hun har deltaget i Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2004 og 2007, og har udstillet på diverse gallerier i Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig og England.
Separatudstillinger i Galleri Nørby DK, Gallery Puls BE og Galerie St. Joseph NL.


Ane-Katrine sælger sine værker gennem Ann Linnemann studie galleri i København.
www.anekatrinevonbulow.dk/