Landscape Blue - blå/hvid serie


Landscape Blue- Paul Scott UK og Ann Linnemann DK
Landscape Blue stellet består af kaffe-/tekopper, tallerkener, fade, bakker og kander i porcelæn, der er designet og hånddrejet af Ann Linnemann og herefter påsat koboltblå silketryk udviklet af Paul Scott fra trykte motiver, der tidligere blev anvendt i industriel produktion.

Dekorative motiver udføres i små serier af unikke landskabshaver, 'sommer og vintertræer' fra Kongens Have, ornament-borter inspireret fra Østen eller svenske og engelske stel.

Landscape Blue afspejler flertydig dialog mellem industri og håndværk, hverdag og det fine stel med guldkant, barndomsminder, erindringer - og den daglige kop varm drik.
Porcelænets historie, social-og kulturpolitik og natur er gennemgående temaer, der udfolder sig for den nærgående beskuer.

”Vi er interesseret i den måde, det håndlavede og industrielle kan forenes ved at skabe objekter af skønhed i brug; men selv om vi arbejder med drejede former og print er vi ikke interesseret i vores egen 'masseproduktion'. Projektets karakter tager netop afstand fra upersonligt ligegyldigt forbrug, leger med industriens teknikker for at vække en social årvågenhed. Kun et begrænset antal af hvert print-motiv bliver trykt og skaber en begrænsning for hvor mange af samme slags, der bliver til. Desuden danner det hånddrejede en unik grund, der bevirker, at ikke to genstande er helt ens.”

SAMARBEJDET – Landscape Blue og Body Blue
Værkerne er resultatet af et langvarigt samarbejde, der startede i 2004, da Paul Scott og Ann Linnemann arbejdede sammen om skulpturelle værker til en fælles udstilling, Body Blue i Galleri Nørby, København.
De grafiske motiver til de første kopper er baseret på sommer og vintertræer i Kongens Have i København. 'Sommertræ'motivet blev også udført på transparente lysholdere og 'shot-bægre'. Et lille antal blev udstillet og solgt fra det skotske galleri i Edinburgh i løbet af 2008; og det blev herefter tilgængeligt fra Ann Linnemann Galleri i København og Paul Scott i Cumbria, UK. Siden er projektet udstillet flere steder, bl.a. vandreudstillingen Taking Time: Crafts and the Slow Movement - www.makingaslowrevolution.wordpress.com
Nye motiver, kanter og borter er afledt af andre industrielle tryk, og nye genstande er designet til stellet, så som tallerkener, fade, serveringsbakker og kander.

Alle delene er designet, hånddrejet, glaseret og brændt af Ann Linnemann i hendes værksted i København, Danmark. Paul udvikler de grafiske motiver og silketrykker keramiske dekaler i sit værksted i Blencogo, Cumbria, England. Halvdelen af et bestemt mønster eller grafik er tilgængeligt fra Paul og halvdelen fra Ann. Således er de færdige genstande, der gennemgår i alt fire forskellige brændinger, skabt både i København og Blencogo - da hver kunstner deler og frit påsætter de trykte dekaler til porcelænet, før de tilføjer kanter af guld-og platinlustre på udvalgte værker.
Alle værker er underskrevet og stemplet med fælles signatur og logo.

Samarbejdsprojektet blev præmieret af Statens Kunstfond i 2009.

Udstilling i Ann Linnemann Galleri 2009
Paul Scott Cumbrian Blue(s)
www.cumbrianblues.com
Foto: Ann Linnemann