Akio Takamori - Udstilling august 2009


Foto
Ole Akhøj


Akio Takamori
Ann Linnemann studiegalleri 6 - 29 august 2009


Akio Takamori er en genialt fortællende form- og billedkunstner. Han mestrer at forene billede og form, det todimensionale med 3D på en eventyrlig måde der på mystisk vis fører beskueren op i en syvende himmel.
Takamori er en af verdens absolut førende keramiske kunstnere, hvis værker MÅ opleves i virkeligheden. Nu er chancen der for at se hans nyeste værker på denne særudstilling i København. Akio Takamori bor og arbejder i USA.

Tegning, farve og form smelter perfekt sammen i Akio Takamori’s værker. Det kan være en keramisk vase, men hvert værk er som et billede, der vokser ud af den keramiske form og synes at bevæge sig mod beskueren for at fortælle sin helt egen historie. Nuancerne i paradokset er Takamori's endelige mål. Han søger sin egen vej til at forene leret, ideen og en entusiastisk skabende proces. Han når dette punkt, hvor ingen af disse kvaliteter er ude af balance eller fraværende fra værket. Det hele forenes i en sammensmeltet visuel dialog. Han opnår det øjeblik, hvor værket ophører med at være et medium eller forsøg på at meddele en ide, og ser ud som har det eksisteret til evig tid.
Se artikel: www.criticalceramics.org/reviews/shows/takamori.shtml

(Fotos af værker til udstillingen er modtaget af kunstneren)