Kulturlandskab - udstilling okt-nov 2009KulturLandskab Ole Akhøj og Ann Linnemann
Udstilling 1 oktober - 26 november 2009

Fotograf Ole Akhøj & keramisk formgiver Ann Linnemann viser fotografier og keramiske billedvaser med referencer til Kultur og Landskab.

Udstillerne har arbejdet med hver deres opfattelse af hvordan menneske og natur mødes i det store åbne rum, landskabet. Naturen og det menneskeskabte knyttes sammen i nye tidsbilleder beskrevet på form og flade.
I hvert sit medie fortæller de om forskellige kulturer, der bevidst og ubevidst danner forskellige former for landskab. Det kan være et arrangeret beplantet landskab, komplekst menneskeskabt som byggeri, en sportsplads, et industrianlæg, et landbrug eller dekorative elementer, der refererer til en kunsthistorisk tidsperiode sammensmeltet med naturens egenart.

Ole Akhøj viser optagelser af landskaber der i varieret omfang er præget af menneskets drift til at underlægge sig naturen. De udstillede arbejder er digitale optagelser, der vises som blækprint på papir. Der ses motiver fra Kalmykien, Rusland og Danmark. Ole Akhøj arbejder med fotografering af arkitektur og design. Udstiller desuden fotografi i kunstnersammenslutningen Riimfaxe. www.oleakhoej.dk

Ann Linnemann viser skulpturelle vaseformer, der er udført i porcelæn og malet med askeglasurer og keramiske farvekridt. Vaseformen rummer elementer af mennesket, bevægelse og kropssprog, og afspejler kroppens form. Billedekrukkerne kan ses som udtryk for minder, fascination af kulturforskelle og landskaber fra bl.a. Danmark, Kina og Australien.