HELIOTROPER - Udstilling marts 2012


HELIOTROPER
Mikael Jackson og Jens Rune Gissel DK
Udstilling d. 2 – 24 marts 2012


Keramiske geometriske objekter som kulisser og aktører i tegnede fortællinger.
KLIK BILLEDE = STORT + DIASHOW
På udstillingen af fælles værker spiller maleren Jens Runes skitseprægede optegnelser i al deres levende 'ufærdighed' flot sammen med Mikaels stramme keramiske former, - udført med håndens følsomhed.

De geometriske objekter optræder som scener og kulisser, men er også aktører i de maleriske fortællinger, helt i tråd med heliotropiens knopskydende natur.
Heliotropi betyder at rette sin vækst mod solens lys.

Mikael og Jens Rune er ungdomskammerater. De var begge kunstinteresserede og skabende, men hvor den ene blev keramiker, blev den anden maler.


De arbejder formelt meget forskelligt; men med deres lange kammeratskab og gensidige respekt for hinandens arbejde lå det i kortene, at de en dag skulle prøve at samarbejde.
Jens Rune begyndte på et tidspunkt at studere sin egen fortid, primært med udgangspunkt i det indre liv, børneværelset svundne riger. Han kaldte denne syssel for ”Heliotropi”.
I 2011 bladrede Mikael i Jens Runes notesbøger, og de besluttede at samarbejdet skulle afprøves nu.


Mikael Jackson har siden starten af sin karriere været optaget af geometri og abstraktion.
Han arbejder skulpturelt i det keramiske materiale, ofte med gentagelse af enkle tredimensionele elementer, der bliver sat sammen på et utal af måder og ender som unikke værker.
Mikael er uddannet på Royal College of Art i London 2008. Han begyndte sin uddannelse på Designskolen-Kolding, og havde ligeledes stor glæde af et aktivt studieår på Kunstfack i Stockholm. Mikael udstiller i Danmark og udlandet, og kendes bl.a. fra 'Efterårsudstillingen' i Den Frie og udstillingen 'På Tværs' i Tappehallerne v. Carlsberg, Gallery Puls i Bruxelles og Gallery Mint i London. Han har værksted i København, arbejder på Tommerup Teglværk (v.Odense) og underviser på Odder Højskole. LINK: Udstilling 2011

Jens Rune Gissel beskriver sig selv som en kolorist, der maler i 'halvmørke' for at tydeliggøre nuancerne i motivet. www.jens-rune.dk
Han maler imaginære og smukke landskabsmotiver i tynde, transparente lag oliemaling, og udfører desuden akvareller og tegninger, samt tegneserier og illustrationer. Han bor og har værksted i Odder.
Jens Rune er uddannet på Det Jyske Kunstakademi, grafisk linie i 1994-99 med studieophold i Belfast, Nord Irland i 1998-99. Han har bl.a. udstillet på Odder Museum, Galleri Helco og i Australien på Gallery Sometimes, Darwin.