UDSTILLINGER 2013

Se også GALLERI SHOP - SAMLINGEN LINK - (Program med forbehold for ændringer)

24 JANUAR – 23 FEBRUAR CENTRERET - Kim Holm DK & Kirsten Coelho AU
Kim Holms kunstneriske styrke er hans altid flot fornyende 'genopfindelse' af cylinderen, - krukken som et selvstændigt værk hvert gang han skærer ind i overfladen, finder en dekorativ reference eller glaserer i flere lag.
Kirsten Coelho's værker udspringer af det australske ødeland, beretter hendes historie/budskab med enkle liner i glasurens overflade på drejede skåle, vase og flaskeformer, der udtrykker en monumental klarhed.
Deres baggrund og idégrundlag er ikke ens, og bearbejdning af materiale og form er forskellig, men de viser her nogle af uendeligt mange variationer og deres fælles kærlighed til den runde form.
www.kimholm.net - www.kirstencoelho.com - Se udstillingen -LINK

1 MARTS – 6 APRIL MESTERVÆRKER – miniature - 5-års jubilæumsudstilling
Alle tidligere og årets udstillere er inviteret til at deltage med hver deres mesterværk, et eget valgt miniatureværk, der således er med til at vise den brede vifte af meget forskellige keramiske indfaldsvinkler, teknikker, temaer og kunstnere, der er set i galleriet siden åbningen i marts 2008.
MESTERVÆRKER viser de små keramiske værker med helt særlig værdi.
I kraft af kunstnernes egne personlige valg og favoriseringer fortæller værkerne om individualitet, forskellighed og nutid.
Hjertelig tak til de tusindvis besøgende på mere end 50 udstillinger og til årenes 75 udstillere,... fra nyuddannere til verdensnavne.
Der deltager 66 kunstnere med hvert sit Mesterværk - miniature.
Se udstillingen BEHOLD 2012 - LINK - Se udstillingen MESTERVÆRKER 2013

11 APRIL – 8 MAJ 3D PRINTED POTS - Jonathan Keep UK
Jonathan Keep eksperimenterer med 3D-print i keramiske materialer. Han arbejder idémæssigt og kunstnerisk frit med digitale transformationer af alt fra lyd til afkodning af naturobjekter, og skaber forunderlige objekter ud fra ualmindelige sammenhænge og fænomener i en sofistikeret kombination af teknologisk og keramisk viden.
Fokus på at fortælle om nye muligheder, keramiske samtidsværker i dialog med den nyeste teknologi indenfor 3D-print. www.keep-art.co.uk - Se udstillingen

16 MAJ – 8 JUNI TEMPERAMENTER - Søren Thygesen DK
Søren Thygesen konstruerer store rumspecifikke keramiske værker, der vokser som søjler, breder sig i rummet og kredser mellem arkitektur, skulptur og brugsting. Hans udgangspunkt er f.eks. en sindrig skæremaskine og den rene snitflade, der pludselig viser sig at kunne udforme millimeter-tynde efterårsblade, der virker tungere end deres høje opadstræbende søster-bladsøjler.
Kombination af materiale, værktøj og teknisk opfindsomhed mødes og sammensmelter med den kunstneriske idé til både arkitektur, samtidskunst og ting til brug. www.sorenthygesen.com - Se udstillingen

13 JUNI – 27 JULI OPRINDELSE - Gunhild Aaberg DK
Fra 'Kyst til Kyst'... Gunhild Aaberg fascineres af havet og havnen som gennemgående tema i sine råstærke og ofte store skulpturelle former, der bærer mindelser om skibe, bygninger og krukkens rummelighed.
Værkernes oprindelse, krukken, volumen, korpus med ekko af hals, skuldre og torso leder i disse værker tankerne hen på sfæriske bærere af relikvier.. - Eller rummer de fremtidens hemmeligheder? Gunhild Aaberg - Se udstillingen

1 – 31 AUGUST ENTROPISK TOPOLOGI - Karen Harsbo DK
Karen Harsbo er optaget af bygningsværker, plantegninger, konstruktioner, afspejlinger, fraktaler, signalflag, fatamorgana, forunderlige 'kort over sindstilstande', uortodoks materialeblanding og meget mere...
Som lektor har Karen Harsbo sin gang på på Det Danske Kunstakademi's keramikværksted mellem fremtidens kunstnere. Karen er uddannet på Skolen for Brugskunst/Kunstakademiets Designskole, men har i flere år haft sin hovedinteresse i billedkunstens verden med speciale i brug af keramiske materialer i samtidskunsten og praktisk rådgivning til de studerende.
Temaet retter sig mod en særlig 'kortlægning' i et personligt, kunstnerisk univers. Se udstillinger af Karen Harsbo - LINK

5 – 28 SEPTEMBER ARKITEKTONER - Mikael Jackson DK
Mikael Jackson er optaget af geometri og abstraktion med tanke på repetition, enkle 3D elementer sat sammen i idérige konstruktioner. Han eksperimenterer med skulpturel keramik, sammenhænge mellem form, materiale og idé, - og ser på geometrien fra flere vinkler, islamiske mønstre, ornamentale variationer, arkitektur, byggeklodser, heliotropiske former.
Mikael udforsker abstrakte begreber som skrøbelighed overfor styrke, orden i forhold til kaos, visuelt stramt til 'løst' udtryk, industrielt til håndgjort. Han vil her fortolke variationer over disse begreber i arkitektoniske keramiske kompositioner. Se udstillinger af Mikael Jackson - LINK

3 – 26 OKTOBER YDERLIG - INDERLIG
Hans Munck Andersen & Lea Mi Engholm DK
Hans Munck Andersen har en organisk, kubistisk tilgang i sine nye værker 'ReDesign', hvor linjer og flader genskabes fra ældre maleteknikker til nutidens digital raster, anvendt på genbrugte fragmenter af arketypiske skålformer. Han skaber fornyelse ved hjælp af sine tilbageblik. Lea-Mi Engholms tilgang til keramikken er præget af en nysgerrighed for detalje, et indblik i naturgivne muligheder ved blanding, formning og sammensmeltning af enkle materialer, lertøj og porcelæn.
Tilsammen viser de en udstilling af værker der rummer stor inderlighed og yderligheder. www.gerdoghans.dk - Lea Mi Engholm - Se udstillingen - LINK

31 OKTOBER – 30 NOVEMBER KERAMISK KONKRETION - Mette-Marie Ørsted DK
Mette-Marie Ørsted arbejder med geometri, korthuse, kulturbyer i sine 'Keramiske Konkretioner', der er som klippet med en saks, skåret ud og samlet, tydeligt vokset fra 2D flade til rummelig 3D form. Hun udforsker det arkitektoniske rum i samspil med det keramisk rummelige, det rå ler kontra den glaserede flade, det poetisk fortællende overfor ren geometrisk form.
Hun refererer til kulturoplevelser, bysamfund og livsformer, abstrake visioner konkretiseret i et håndgribeligt materiale.
www.danishcrafts.dk/MetteMarieØrsted

1 – 23 DECEMBER EN SAMLER TIL MIDDAG - spisestuen
Sten Lykke Madsen, Ann Linnemann og gæster
I december dækkes bord med originale, fantasifulde ting til brug. Galleriet viser en ny opdækniing hver uge fra Sushi til frokost og kagebord. Vi glæder os til at invitere til fest og hverdag fyldt med smukke usædvanlige gaver til hjemmet, - og nyt til den store og lille samling af keramisk samtidskunst.