UDSTILLINGER 2015

Se også.. SAMLINGEN - GALLERI SHOP LINK
(Kalenderprogram med forbehold for ændringer)


12 FEBRUAR – 21 MARTS ESSENTIELT
Hans Vangsø DK - www.hansvangsoe.dk
Hans Vangsø er internationalt anerkendt for sine hånddrejede monumentale krukker, kraftfulde former og glasurer med aftryk af brænding, metaller og salte.
De essentielle krukker bærer keramisk tradition som en stærk regelbundet kulturel arv.. og alligevel sitrer hver krukke af nyt liv og nærvær.

26 MARTS - 30 APRIL DET LER.. - Unge talenter fra Kunstakademiet
Sophus Ejler Jepsen, Christian Magstrup/Flopper, Ulla Bech-Bruun, Morten Modin, Sofie Hertz og Anne Mette Schultz er nyligt uddannede billedkunstnere, - der arbejder i ler.
Karen Harsbo, lektor v. Kongelige Danske Kunstakademi har anbefalet unge talenter til denne udstilling om billedkunstnerisk tilgang til keramiske materialer.

7 MAJ – 27 JUNI SKRIFTEN PÅ VÆRKET
Anne Fløche DK - www.annefloche.dk
Anne Fløche har et følsomt poetisk blik for form og tegn i naturens verden. Hendes værker har et mytisk sfærisk udtryk med inspiration fra østens keramikhistorie med referencer til Nordeuropa, Middelhavet og Tyrkiet.
Udstillingen viser nye vægobjekter, abstrakte keramisk malede billeder og skrifttegn.

2 JULI – 15 AUGUST AKVARIUM (se åbningstider/sommerferie)
Ole Vesterlund DK og Mariko Wada DK/Japan - olevesterlund - marikowada
Samarbejdsprojekt med referencer til asiatisk dekorativ form.
Det er en undersøgende installation i mødet mellem dansk-japansk minimalisme og ekspressiv dekoration, inspireret af det indiske form-/farveunivers' stærkt dekorerede ekspressive farvekombination, der finder sin helt egen skønhed, balance og ekstreme forfinelse.

20 AUGUST – 19 SEPTEMBER GENTRIFICERING
Vibeke Rytter DK - www.bkf.dk/vibeke-rytter
Byarkitektur i keramisk installation: ikon-spor-signatur-mærkat.
Refererer til bystrukturer i begrebet Gentrificering, en betegnelse for sociokulturel forandring, der finder sted i områder, hvor bl.a. gadekunst og graffiti er inspiration for arkitekter og planlæggere. Teknisk udført fra 2D-tegning til 3D-model og keramisk transfer.

24 SEPTEMBER – 24 OKTOBER KUNSTEN I LERET
Kirsten Justesen DK - www.kirstenjustesen.com
Billedkunstner Kirsten Justesen udfordrer keramiske materialer. Hun er en af de mest fremtrædende eksperimenterende kunstnere i Danmark. Den danske avantgardes udvikling fra 1960'erne frem til i dag kan opleves ved at følge Kirsten Justesens værker... og hun er forblevet eksperimenterende hele vejen igennem. Her vises nye keramiske værker.

29 OKTOBER – 28 NOVEMBER OBJEKT - INSTALLATION - VIDEO
HETERO Per Ahlmann DK - www.perahlmann.dk
Per Ahlmann er kendt som en keramisk skulptør, der er fuldkommen i et med sit materiale. Form, indhold, glasur og farve kan ikke tænkes uden hinanden. De formmæssige variationer er næsten endeløse, ofte med referencer til det uvirkelige. Kropslige og andre naturlignende elementer mødes med industriel påtrængenhed.
Udstillingen vises samtidig med udenlandsk samtidskunstner:
SEMIOTIC – MATERIALITY
Colby Parsons www.colbyparsonsart.com
Videoprojektion på keramiske værker. Abstrakte og stoflige kvaliteter mellem projektion og ler – værker med en stærk fornemmelse af materialitet, landskab eller små opstillinger baseret på faktiske genstande, som grupper af ting fra hverdagsliv - en kasse elpærer, skuffe sølvtøj..
Selve videoen er en collage af stills og levende billeder, der skildrer ting og fænomener forbundet med de keramiske værker. Fotos af værk - med og uden projektion.

3 - 23 DECEMBER DESIGN I KUNSTHÅNDVÆRK
Ursula Munch-Petersen DK
Keramisk designer viser unikt kunsthåndværk..
Ursula Munch-Petersen er internationalt anerkendt for sine eminente industrielle brugsting.
Fra smukt kunsthåndværk blev hendes værker til gode industrielle designprodukter, der stadig kan føles som godt kunsthåndværk: Ursula-stellet, fade, kopper, kander i stærke farver og karakterfulde former.
Denne udstilling vil fokusere på kunsthåndværket - det originale værk.
Se ekstra åbningstider i december.. (lukket mellem jul og nytår)