TOY - Keramisk Legetøj december 2016


TOY - legende keramisk
Udstilling d. 1 – 23 december 2016
Årets juleudstilling frister med nyt 'Legetøj' - keramik til børn og voksne.
Udstillingen vrimler med julegaver til børn og barnlige sjæle, alt fra finurligt legetøj, snedige spil og dukkestel.
Russiske dukker, trolde, dominospil, professorterning, gør-det-selv samlesæt?
Måske en tur i Vridemaskinen, et tableau om Hysteri, Landbrug, USA-rejsen?..
– eller en erotisk familiebil?
Buddene er mange, fantasien uden grænser, når barnlige sjæle skal forkæles i denne juletid.
Udstillingen er ikke det Ny Eksperimentarium, men tæt på, når en flok keramikere i alle aldre slår sig løs.

Designer Ursula Munch-Petersen udstiller sit Dukkestel og et udvalg smukke farverige brugsting fra eget værksted.
Få har som Ursula formået at forene design med håndværk, en følelse af godt kunsthåndværk til daglig brug.


DUKKESTEL, VASE OG TALLERKEN

URSULA MUNCH-PETERSEN viser sit 'Dukkestel', hvor små modellerede figurer på tekandelågene afspejler det lille barns glæde ved at opdage verden.
SØREN THYGESEN har arbejdet med vridemaskinen i et barnligt univers af figurer som hjerte, and.. En tur i vridemaskinen bliver til en fin lille vase.
KIRSTEN HØHOLT tegner hverdagens grublerier og sprogets underfundighed.

SPIL & SAMLESÆT

LOTTE WESTPHAEL har skabt et dominospil i porcelæn, en abstraktion over det klassiske spil. Spilleregler er til forhandling i 'Playing by Different Rule'.
MIKAEL JACKSON har fabuleret abstrakt over 'Professor-terningen'.
THEIS LORENTZEN har forvandlet testel i porcelæn til utopisk samle-selv kit.
HEIDI HENTZEs 'Samle Sæt' udfordrer beskueren til at lege med.
SANDRA TRUJILLO bruger prik-til-prik mønster som et sjovt spil for børn til at lære en række tal og samtidig skabe et visuelt billede i 'Toy Sample'.

RUSSISKE DUKKER, TROLDE og BILER

JETTE LÔWÉN DALL & KSENIA SHIGAEVAs 'Tommelises Kærester' sammensmelter to kulturer - Russiske Dukker og H.C.Andersen i en ny fortælling.
AKIO TAKAMORIs smukke Russiske Lady indgår i fortællingen om dukker.
PHILIP RAGAN blander i 'Trollz & Chatterbox' sociale kommentarer med satire.
OLE VESTERLUNDs 'Pot Mus' er et ’familiemedlem' - på godt og ondt.
BIRGITTE CHRISTENS 'Gnækkende Gubbe' er en leg med keramiske blyanter.
STEN LYKKE MADSENs 'Bilproduktion' er en morsomt erotisk 'familiebil'.

TABLEAUER & OPSTILLINGER

INGER HEEBØLLs 'Enten Eller' inviterer ind i uskyldige tableauer, der overrasker.
ULLA BECH-BRUUN sammensætter afstøbt legetøj, et brølende tyrannosaurus hoved og en stiliseret, ’perfekt’ kvindekrop - 'Hysteria'.
VIBEKE RYTTER udstiller model af bygninger og skilte i 'Rejsen til Amerika'.
CHARLOTTE THORUP overrasker med stribede 'Magiske Sten', der rasler.

Tak til Statens Kunstfonds Projektpulje for fondstøtte i 2016.

BIOGRAFI OG MERE INFORMATION.. - Alfabetisk v. fornavn

BIRGITTE CHRISTENS DK - Gnækkende Gubbe
”Leg med oxyd blyanter på porcelæn, tegninger og kruseduller. Fantasifigur. Værket her er modsat mine meget gennemtænkte værker, skabt ud fra hurtig skitse og så få indblandinger af mine tanker som muligt. For at få skabt noget af mine hænder der ikke er gennemtænkt ned i mindste detalje. Det grove og rå udtryk med kruseduller der giver værket en naivistisk stil. Er modsat det vi normalt forbinder porcelæn med. Det er fint og pompøst. Jeg trækker det bevidst i den modsatte retning-uhøjtidligt. Det er interessant at vise publikum at porcelæn har mange udtryksformer og at det ikke behøver være højtidligt og stille, men en gnækkende gubbe med mærkelig rygsøjle, ar og hjernemasse.
Teknik Modellering og tegning på ler. Brændt med transparent blank glasur.
Inspiration: Kruseduller, leg med ler, skitser, street art, graffiti.”
BIRGITTE CHRISTENS født i Danmark 1982, bor og arbejder i København. UDDANNELSE Mastergrad HDK 2007-09, Bachelor KHiB 2004-07, Udveksling CSM London 2006. UDVALGT Statens Kunstfond Arbejdslegat 2016. Charlottenborgs Forårsudstilling, `Blue Legs` 2016. Biennalen for dansk Kunsthåndværk & Design 2015, EKWC artist in residence Holland 2015.
(Foto: F.Petersen (sort baggrund). Birgitte Christens fotos i fabrikshal EKWC)
www.birgittechristens.dk

CHARLOTTE THORUP DK - Magic Stone
”Jeg har taget udgangspunkt i de 3 sansninger: at føle, høre og se. Det mener jeg er en vigtig del af et stykke legetøj. Jeg har valgt at modulere ovale halvkugler i stentøj og porcelænsler, og brændt disse 2 sammen med glasur på højkant, så der skabes en oval form. Efter brændingen er denne blevet til en lukket oval form, der skal vække lysten til at tage den i hånden og føle nærmere på den. Som en overraskelse er der lagt små kugler ler indeni, der giver en raslelyd når den studeres nærmere.
Til sidst er hver MAGIC STONE unik ved sin egen farvesammensætning af glasurer, der er lagt i et mønster af striber rundt om formen, som skal fange øjets interesse.”
CHARLOTTE THORUP er født i 1973. Uddannet på Glas og keramikskolen - Bornholm (Nu KADK) 2000. UDVALGTE UDSTILLINGER 'Danish Contemporary' Lacoste Gallery USA 2016. Kunsthåndværkerprisen af 1879, Officinet 2015. Unik Keramik, Køge; New Meets Old, Hiorts Fabrik, Rønne; Lystens Strukturer, R2 Galleri, Svaneke; Fantastic Tales, Ceramic House, England 2014. Definition, Finland 2013. Kunsthåndværkerprisen af 1879, Danske Nationalmuseum 2012. Den næste generation, Roskilde 2011. Wawerhythmfold, Galleri Klejn, Bornholm 2010. Landmarks, Flow Gallery, London 2009. Ann Linnemann Galleri: Et Strejf af.. 2011, Behold 2012, Formsprog-Tankespind 2014, soloudstilling 2016.

HEIDI HENTZE DK – Plade Spil
Med inspiration i arkitektur og origami udvikler Heidi Hentze med overlegen teknisk kunnen den klassiske pladeteknik, materiale og tyngdekraft i geometriske konstruktioner af papirtynde lerplader.
Til denne udstilling udfordrer hun beskueren til at lege med og samle sin egen skulptur ud fra udskårne højtbrændte porcelænsplader. Det er eksklusivt legetøj og ikke mindre delikat, at værket på enkel og minimalistisk måde kommer i en ny dialog med brugeren.
HEIDI HENTZE er født i 1975. Uddannet på Glas-og Keramikskolen - Bornholm (Nu KADK), 2006. UDVALGTE UDSTILLINGER Ann Linnemann Galleri: ”MATERIALETS GEOMETRI - Fragmenter af liv” solo 2016, ”FRAGILE” 2012, ”MESTERVÆRKER–miniature” 2013. 'Danish Contemporary' Lacoste Gallery, Boston USA 2016.”Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2013” og ”HAVET” ACABs 10-års jubilæum, Rundetårn, Kbh. ”Form.Frei” Gottorf Slot, Slesvig, DE. ”59th Premio Faenza”, International Competition, Italien. ”Ceramics of Europe” Europa-Parlamentet, Strasbourg, FR. ”10th International Ceramics Competition, Mino”, Japan - ”13th Westerwald Prize 2014”, Höhr-Grenzhausen, DE. ”COLLECT”, Saatchi Gallery, London. ”Fantastic Tales” Brighton, UK. Art Festival 2013, Funasaka, Japan. ”Collect in the Country 2013”, Cultural Connections, UK.. LEGATER Statens Kunstfond, Nationalbankens Jubilæumsfond, Ole Haslunds Kunstnerfond , OJD Fonden m.fl.

INGER HEEBØLL DK – Enten Eller
”Jeg arbejder med et figurativt og fortællende univers, der ofte har udgangspunkt i helt konkrete omgivelser. Med værkerne "Enten Eller", har jeg arbejdet med steder i vores omgivelser, hvor der er en forskel på om du er på den ene eller anden side - markeringer, overgange, afgrænsninger.

I uglaseret rødler arbejder jeg med at finde det mest enkle og fundamentale udtryk i materialet, at lade materialet og dets enkle muligheder for strukturer og overflader, komme til udtryk og medvirke til at lade fortællingen være det bærende i værket. Jeg vil gerne invitere beskueren med ind i mit fabulerende og fortællende univers. Gennem det genkendelige og figurative, vække nysgerrighed ved at gå på opdagelse i detaljer og få associationer og "digte med" i fortællingen - og åbne for flere tolkninger af værkerne.
Værkerne er en bearbejdning af iagttagelser i mine omgivelser, og en kommentar til den måde vi indretter vores omgivelser og samfund på. - Udført i uglaseret rødler formet som små tableauer.”
INGER HEEBØLL er født i 1969. UDDANNELSE Danmarks Designskole 1998
UDVALGT Kunsthåndværkerprisen, Bronzemedalje 2016, "2016 International ConeBox Show" Kansas City, Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2015, Carlsberg, Arbejdslegat Statens Kunstfond 2015, Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2013, nomineret til Biennaleprisen 2013,
"Kunstnernes sommerudstilling" Tistrup 2011, “Fabula - Nordic Baltic Ceramics” KunstCentret Silkeborg Bad, Tarbekunstimuuseum -Tallinn, Bryggens Museum – Bergen, “VK - udstillingen” Lerchenborg, Kalundborg, 2. prisvinder 2001, “ung keramik dk.” CLAY Keramikmuseum 1999.

http://www.danskekunsthaandvaerkere.dk/kunsthaandvaerker/inger-heeb-ll

JETTE LÔWÉN DALL DK & KSENIA SHIGAEVA RUS - Tommelises Kærester/The boyfriends of Thumberlina
”Det hele startede med en gensidig interesse for hinandens keramiske arbejder.
I en lang samtale mellem to kulturer, keramikere og venner, fusionerer vi essentielt russisk, Russiske Dukker med dansk, H.C.Andersens papirklip & eventyr, mixer det til ny fortælling. Vi har lært af hinanden undervejs og har fundet et nyt fælles udtryk.
Historien om Tommelise i dette sæt giver beskueren en ny vinkel til eventyret. En pige med mange kærester, er en relevant historie i nutiden. En evig jagt på Prinsen og det perfekte.
Art Noveau og russiske tegnefilm om H.C. Andersens eventyr har også været en stor inspiration.
Frøen, Oldenborren, Muldvarpen, Feprinsen og Tommelise som den mindste, er støbt med to farver ler, en yderfarve og en indeni. Derefter er motiverne skåret ud, som papirklip. De passer inden i hinanden, som matroyskha'er i træ. Matroyskha'erne er i indfarvet stentøj, i alt fem dukker/objekter i dette sæt.
JETTE LÔWÉN DALL er født i 1979, Danmark.
UDDANNELSE Designskolen Kolding, Keramik 2002-2007. UDVALGTE UDSTILLINGER Hjorts Keramikfabrik Bornholm 2016. Officinet (m. Malene Hartmann Rasmussen) 2015. Formsprog og Tankespind i Ann Linnmann Galleri København 2014. Kun hvis man tror, Miumi. Officinet 2013. Glasur Glæder/ Julekalenderen, Vejen Kunstmuseum 2012. Kun hvis man tror det er, MiUMI, Grimmerhus 2011. Holbæk Kunstforening med Flemming Quist Møller, Æglageret 2010. Kunstnernes sommerudstilling, Janus bygningen Tistrup, Showtime, Galleri Craft2eu Hamburg 2009. Collage, Galleri Craft2eu Hamburg 2008. Designboom ceramic and breakfast completion, Macef, Milano 2007. LEGATER Statens Kunstfond, Danish Crafts, Augustinus Fonden, BG Fonden, L.F. Foghts Fond, Valdemar Petersen og hustru Esther Moesman Petersens hæderspris.
www.jettelowen.dk
KSENIA SHIGAEVA er født i Rusland 1982.
EDUCATION Bergen Academy of Art and Design, Bergen, Norway Ceramics (final year BA) 2008-09. Camberwell College of Arts, University of Arts London, UK BA Ceramics (first two years) 2006-08. University for the Creative Arts – Canterbury, UK, Foundation, 2005-06. MSc Physics, Saratov State University – Saratov, Russia, 1999-2004. International Ceramic Research Center - Guldagergaard, Denmark, part-time studio technician and plaster courses leader 2012-14, Artist in Residence 2010 & Project Network 2009-10. SELECTED EXHIBITIONS 300+X, Porzellanikon, Selb, Germany; Project Network, CLAY Museum, Denmark 2010. Non Object Ive, Lodz International Design Festival Lodz, Poland; Serving Forms, Porsgrunn & Tarnsal, Bergen, Norway 2009. Make or Break, Village Underground; 140, Area 10, London, UK 2008.
www.ksceramics.ru

KIRSTEN HØHOLT DK – At tegne i ler

”Jeg kombinerer tegning og keramik, vælger ofte tallerkenen, fordi det er et dejligt format at tegne på, samtidig med at 'platten' er en sjov ting. I en legende streg portrætteres og kommenteres hverdagens grubleri og sprogets underfundighed, ordsprog og talemåder.
Jeg ønsker, at mine værker kan få folk til at smile. Med noget positivt og kommentarer, - uden at være for politisk eller med løftet pegefinger - håber jeg, at værkerne vækker en uhøjtidelig genkendelighed. Motiverne påføres leret direkte med blandt andet monoprint og lag på lag begitninger, der kombineres med glasurer og keramiske transfers.”
KIRSTEN HØHOLT er født i 1979. Uddannet på Bath Spa University (ceramic) Somerset UK 2000-04. MEDLEM af værkstedet Formateket siden 2008 og Danske Kunsthåndværkere fra 2012. Artist-in-Residence La Muse, France; 'Network Europe', International Ceramic Centre DK 2004; Værksted Mark Smith, UK 1999.
LEGATER Statens Kunstfond 2015; Obelske Familiefond 2002. - UDSTILLINGER 'Danish Contemporary' Lacoste Gallery, Boston USA 2016; Ann Linnemann Gallery: 'Det drejer sig om' 2014, 'Mesterværker' 2013 og 'Formateket' 2010; 'New designers', London 2004; Jug Exhibition, Blaze, Bristol 2006; 'Ung dansk keramik' Galleri Rasmus 2009; 'Network Europe' Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus 2005.


LOTTE WESTPHAEL DK - Playing by Different Rules
”Playing by different rules” er et helt klassisk dominospil formet i porcelæn. Det er også en abstraktion over det klassiske spil. Spillereglerne er til forhandling, og til diskussion. Brikkerne har forskellige farver, nogle ensfarvede, andre tofarvede. Hvordan former spillet sig, hvis man spiller efter forskellige regler? Kan man spille efter farver? Kan man spille efter, hvad der bliver et smukt mønster? Spillet kan ses som en samfundskommentar til de omgangsformer, vi har med hinanden. Spiller vi det samme spil?
Jeg er optaget af gentagelser, der brydes op, og af uregelmæssighederne i et mønster. Jeg arbejder med indfarvet porcelæn i pladeteknik, med farvefladers forskydninger, og tager udgangspunkt i farvefladen, med dominobrikkens ”øjne” som dekorativt element.
Kompositionen fremkommer gennem spillets regelsæt, og er overladt til spillet og spillerne.
LOTTE WESTPHAEL er født i 1965. Uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, Keramisk Formgiver 1988-1992 og Institut for Unika 1992-1993. UDVALGT ”Døde Grise Griner” udførelse og soloudstilling Kählers værksteder. ”Synkopevase” Charlottensborgs Forårsudstilling 2016. Kunsthåndværkerprisen af 1879, broncemedalje 2016 udstillet i Officinet og Det Danske Kulturinstitut, St.Petersborg. Vinder ”På Tværs” og ”At pakke en pakke” Skals Design-og Håndarbejdsskole 2016, 2013. ”Villvinprisen” Kunsthåndværkermarked 2016, Risør, Norge. Synkoper, Lerverk, Gøteborg 2016.Studierejser til værksteder i Japan. Projektstøtte fra Statens Kunstfond ”[Albers] translated into transparency” med reference til Josef Albers farveteorier og grafiske arbejder, og Anni Albers vævede tekstiler. Udstilles i maj 2017.

MIKAEL JACKSON DK – Professor Terning
En abstrakt fabuleren over 'Professor-terningen' er udført i sammensatte kuber af keramiske materialer.
Mikael Jackson er optaget af geometri og abstraktion med tanke på repetition, enkle elementer sat sammen i idérige konstruktioner. Han udforsker abstrakte begreber og fortolker disse i geometriske, arkitektoniske kompositioner. Hans arbejde består ofte af at sammensætte elementer, hvor de kunstneriske undersøgelser bærer præg af det sæt regler, som han sætter for sig selv. Starten kan være at udvikle et enkelt element og så lave en vis mængde, der kan samles på mange måder, som var det byggeklodser.”
MIKAEL JACKSON er født i 1972. Han har værksted i København og arbejder på Det Danske Kunstakademis Designskole (KADK). UDDANNELSE Royal College of Art, London, MA Ceramics, UK 2006–08 . Konstfack, Stockholm 2005–06. Designskolen-Kolding, BA 2002–05. UDSTILLINGER 'Danish Contemporary' Lacoste Gallery, Boston USA 2016. “Kunstværket”, solo, Odder Kunstforening 2015. Copenhagen Ceramics, duo; “Lyst”, Galleri R2, Svaneke 2014. “Arkitektoner”, solo, Ann Linnemann Galleri; “Biennale Internationale de Vallauris”, FR 2013. Puls Contemporary Ceramics; “Inhabitants”, Copenhagen Ceramics; “Heliotroper” Ann Linnemann Galleri 2012. “Phoenix Landscapes”, Huset, Aarhus; Galleri Pagter, Invited by Cramer & Tillitz, Kolding; “Biennalen for Kunsthåndværk & Design”, Koldinghus 2011. “Across”, Ny Tap, Carlsberg; “Moving in with Inhabitants”, Jantzens Hotel; “Kristine Tillge Lund invites…” Puls Contemporary Ceramics, Belgien 2010. LEGAT Statens Kunstfond 2013..

OLE VESTERLUND DK - Pot Mus
”Objekter, som bærere af menneskers kultur, identitet og historie. Form, farve og udtryk har en dekorativ syntese i værkets tematik, hvor forfinelse og udtryk er sat op imod grove, balancerende og volumiøse former. Mine værker tager afsæt i kunsthåndværkets arketyper, kroppen samt legetøj.
Værket ’Pot Mus’ opstår mellem dekorativt rummeligt objekt og en vase og fri figur. Det er knyttet til emotionelle karakterer, hvor det ’ejede’ objekt udover sin funktionelle karakter af beholder, har mer-værdi, er et væsen man lever sammen med og har en følelsesmæssig og oplevelsesorienteret tilknytning. Ligesom objekter, der bliver en del af barnets leg og ’legetøjsfamilie’, er Pot Mus et ’levende’ familiemedlem i objekternes verden - på godt og ondt.
Ved at arbejde med dobbeltsidige udsagn udfordrer jeg beskueren igennem værker, der på en gang er forførende og indtagende og samtidige udfordrende og spørgende. Beskueren går på opdagelse og danner egne billeder og tolkninger..”
Mixed media: Glaseret lertøj, dekoration og plastic perler.
OLE VESTERLUND er født 1971 i Danmark. UDDANNELSE Danmarks Designskole 2008. UDVALGTE UDSTILLINGER “ConeBox Show”, NCECA, Kansas 2016, “Aquarium”, Ann Linnemann Galleri 2015, “Palais Ideal”, Museum Jorn, Silkeborg 2014. ”Orders”, Copenhagen Ceramic 2012. “How queer everything is today”, Råhuset og ”Forårsudstilling”, Charlotteborg, København 2006. www.olevesterlund.dk

PHILIP RAGAN USA - Trollz & Chatterbox
”Mine værker blander social kommentar med satire, legende reference til nutidig kultur. Jeg udforsker forbindelsen mellem hvordan vi leger, og hvordan vi lever, - identificerer tendenser i legetøj, som jeg finder spændende og derefter forsøger at forbinde med tendenser i kultur og samfund, og anerkender dualitet mellem legetøj og leg til at forme identitet og påvirke, hvordan vi lever vores liv.
Hensigten er at hvert værk skal skabe forståelse for specifikke sammenhænge mellem liv og leg, og samtidig fremkalde en følelse af nostalgi hos tilskueren.
Temaer er social interaktion, polarisering af kønsidentitet og teknologi, der påvirker den tidlige udvikling.
Jeg inspireres af at gå i legetøjsbutikker og sammenligne, hvad jeg ser med det, jeg legede med som barn. Kigger efter legetøj, der fanger mit øje og spørger mig selv, hvad der giver mig lyst til at lege med det.”
TROLLZ viser ekstreme polariseringer i samfundets ideelle kropsbillede, ved at et androgynt legetøj tilføres stereotype versioner af køn, som typisk er afbildet i actionfigurer og dukker. (foto: Philip Ragan)
CHATTERBOX forandrer et klassisk legetøj ved at henvise til mængden af teknologi i nutidens legetøj.
PHILIP RAGAN er født i 1989, Mitchell, South Dakota, USA. UDDANNELSE Southern Illinois University of Carbondale, 1.års MFA program , BFA University of North Dakota 2016. UDSTILLINGER “What Goes Bump In The Night”- Clay Arts Vegas, Las Vegas, Nevada 2016. “Cup Show” - Clay Arts Vegas, Las Vegas, Nevada 2016. Juried Student Art Exhibition - University of North Dakota, Grand Forks, North Dakota 2016,12,11.

SANDRA TRUJILLO USA – Toy Sample
Porcelænsbustens prik-til-prik mønster er et sjovt spil for børn til at lære en række tal og samtidig skabe et visuelt billede. Her er tallene i spillet ude af orden. Busterne er del af en serie værker, der er et humoristisk indkig på selvet. Figurerne er skilt i to stykker i halsen.
Mit arbejde svinger mellem sanser og udtryk. Det personlige og særlige kan være tålmodigheden i det hånddekorerede, hvor farve og humor kan appellere til beskueren. De historier, vi fortæller, inspirerer mig.
Støbt porcelæn, håndmalet overglasur dekoration, 'Moder-of-Pearl' luster."
SANDRA TRUJILLO er født i 1967, Vallejo, Californien, USA. UDDANNELSE University of California at Berkeley BA religious studies; University of Colorado in Boulder, MFA ceramics. UDVALGT - Portugal: Foundation OBRAS 2017,13,10. Zentrum für Keramik Berlin, Germany 2015. Georgia College, Professional Faculty Research Leave 2012 - Holland: Foundation OBRAS. Portugal: Foundation OBRAS. Anadolu University, Eskişehir, Turkey 2011. Fulbright-Hays Group Projects Abroad Program: Czech Republic and Hungary 2009. NICHE – American Craft Council 2009. Watershed for the Arts, New Castle, ME, Fellowship & residency 2006. Quarry Tile Co Spokane, WA, Artist in Residence & Fellowship 2004. Archie Bray Foundation for the Ceramic Arts. Helena, MT 2002-04. Lilian Fellowship 2002-03. Guldagergaard International Ceramic Center, DK 2002. Mendocino Art Center, Mendocino, CA 2002.

STEN LYKKE MADSEN DK - Bilproduktion
Udstillingens værker fabulerer over bilen, legetøjsbil og morsomt erotiserende 'familiebil'.
Sten Lykke Madsen er kendt for sine fabelagtige, humoristiske figurer, der på underfundig vis fører beskueren ind i en anderledes verden af hybrid mellem dyr og menneske. Han tager med uudtømmelig fantasi og humor fat på nye former og streger for at give beskueren nye oplevelser.
STEN LYKKE MADSEN er født i 1937. UDDANNELSE Kunsthåndværkerskolen København 1954-58. ANSAT på Bing & Grøndahl og Royal Copenhagen 1962-2003, gæstelærer Designskolen Kolding 1981-2005. REJSER i bl.a. Japan 1979 og 2006. ARTIST-IN-RESIDENCE Kina 2004, International Ceramic Research Center, Guldagergaard fra 2003. UTALLIGE UDSTILLINGER i Danmark og udlandet bl.a. solo Clay Keramikmuseum 2016, Galleri Nørby 1999, Charlottenborg 1975. Puls Contemporary Ceramics, Belgien 2010, SOFA Chicago 2005. Keramiske Veje, Udstiller og Medstifter fra 1985, Jubilæumsudstilling, Sophienholm 2015. Concorso Internazionale della Ceramica, Faenza, Guldvinder 1975, 1967. GAVLUDSMYKNING Sølvgade 1993, Vesterbrogade, Kbh. 1978, SPRINGVAND Store Torv, Holstebro 1986. LEGATER Statens Kunstfond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond, Ole Haslunds Kunstnerlegat m.fl.

SØREN THYGESEN DK – Twisted
”Projektet handler om at sno/vride kendte symboler fra vores hverdag. Vriddet starter og slutter i samme form/symbol. Undervejs fra A til A , opstår tragtformer der er en slags natur og organisk geometri.
På mit værksted og i Tommerup kan jeg lide den fornemmelse af at finde noget, - leder hele tiden efter noget som jeg kan bruge og raffinere. For eksempel opstod ideen med skæremaskinen ud fra den enkle glæde, der er ved det rene snit med en skæretråd.
Jeg har arbejdet med vridemaskinen i et barnligt univers af genkendelige figurer som hjerte, and, tegneseriefigurer, talebobler osv. En tur i vridemaskinen fører til abstrakte vaseformer.”
SØREN THYGESEN er uddannet fra Kolding Kunsthåndværkerskole 1987. Eget værksted siden 1987. Ansat ved Kähler Keramik, Næstved 1996-2000, designer for Kähler 2007. Tilknyttet Tommerup Keramiske Værksted fra 2000.. UDSTILLINGER Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2016. Morsø kunstforening 2009. Nomineret Politikens Talentpris 2008. Charlottenborgs Forårsudstilling 2008, 05, 04, 03. Kunstnernes Efterårsudstilling 2006, 05. Galleri Nørby 2005. Fynsk Kunst SAK 2004. Danske Keramiktrienale, Trapholt 1994. LEGATER Statens Kunstfond arbejdslegat 2001, 2000, 2016. Ole og Yelva Nimbs Fond, æreslegat 2004. Ole Haslunds Legat 1989. Krøjers Legat 1987. PRÆMIERET v. Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2016, Danske Keramiktrienale, Trapholt 1994, Statens Kunstfond 1993 og udstillingen Jyske Rødder Århus 1990.

THEIS LORENTZEN DK – Sprue for Two??
”At materialisere mentale rum - skabe værker, der udkrystalliserer rum og tilstande så de er tilgængelige og ikke blot eksisterer i os, men mellem os. At gøre de mentale rum mulige at nå med ord, mulige at dele.
Sprue for Two - DIY er en humoristisk kommentar til de masseproducerede engangsforanstaltninger og pseudo-kreative gør-det-selv-kits. Theis Lorentzen har forvandlet det typiske spisestel af porcelæn eller 'burger-stel' til et absurd utopisk samle-selv-stel.
"Jeg kombinerer det effektive og industrielle formsprog fra sprøjtestøbning med den skabelonen-baserede kreativitet i samlesæt og den ukuelige kan-godt ånd i gør-det-selv mentaliteten. Jeg kombinerer og blander det håndlavede og unikke med elementer fra de industrielle teknikker, præfabrikation og informative instruktionsmanualer."
THEIS LORENTZEN er født i 1973. UDDANNELSE p.t. Royal Collage of Art, London. BA Danmarks Designskole, Bornholm (keramik) 2009-12 (KADK). Kerteminde kunsthøjskole (keramik) 1998-99, Nic. O. Schmidt bronzestøberi 1999. Ædelmetalstøber Francois Deletaille 2000-07. UDVALGTE UDSTILLINGER 'Danish Contemporary' Lacoste Gallery, Boston USA 2016. Ann Linnemann Galleri, København 2014. Grønbechsgård 2010,12 og Formland 2011, Afgangsudstilling Bornholms Kunstmuseum og Kunstakademiets Bibliotek 2012; Upcoming Designers (Formland) 2012. ASSISTENT for A.Tophøj 2012 (Elitær Folklore - Copenhagen Ceramics), Ole Jensen 2012 (Form & Fantasi ), Anne Tophøj & Steen Ipsen 2011 (Extrudox A/S - Ann Linnemann Galleri).. UNDERVISER Danmarks Designskole, Bornholm 2012-13, Kofoedsskole og AOF 2013; - ANSAT hos Ditte Fischer 2013, Produkt design for Kähler Keramik 2013.

ULLA BECH-BRUUN DK – Hysteria I
HYSTERIA er en serie afstøbninger af legetøj sat sammen så de danner en hybrid; et brølende tyrannosaurus hoved på en stiliseret, ’perfekt’ kvindekrop med bevægelige arme, ben og synlige, næsten frankenstein'ske metalled. Skulpturer arrangeret på træplader i små tableauer, der hver især emmer af – ja – hysteri. En tilstand, der udspringer af livmoderen. HYSTERIA udforsker med et glimt i øjet denne særligt kvindelige sindstilstand.
Støbt porcelæn, metal og læder.”
ULLA BECH-BRUUN er født i 1979, Thorshavn, Færøerne. UDDANNELSE Det Kgl Danske Kunstakademi MFA 2012 - cand psych, Københavns Universitet 2006. UDVALGTE UDSTILLINGER ’Transfer’ Eurohíd Foundation & Hungarian National Museum - Esztergom Castle Museum Rondella Gallery, Budapest, HU 2016 - ’Det LER’ Ann Linnemann Galleri 2015, 'Zimmer Frei' gruppeudstilling Koldinghus, 'Formsprog-Tankespind' Ann Linnemann Galleri 2014 - 'Betroet Tvivl' Vejen Kunstmuseum, 'S K I N' m. Mikkel S.Andersen BKS Garage København, 'Landscape/Mind' gruppe m. Francois Top og Timo Andersen NEXUS Aabenraa 2013 - 'Pupae' solo i samarb Copenhagen Philharmonics Radiohusets Koncertsal 2012, 'Afgang 2012' Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler Kunsthallen Nikolaj - 'Konstance Luns Kabinet' solo Galleri Q 2011 - 'Images Between Man' gruppe Rohde Contemporary DK 2010.. www.ullabech-bruun.dk

URSULA MUNCH-PETERSEN DK – Mit Dukkestel

Ursula Munch-Petersen udstiller sit 'Dukkestel'. De små individuelt modellerede figurer på tekandelågene afspejler det lille barns glæde ved at opdage verden. Udstillingen rummer enkeltdele til dukkestellet; og galleriet forhandler desuden andre af Ursulas brugsting fra eget værksted. Hun har skabt et utal af værker, brugsting, eksperimenter og prototyper til design for industri eller værkstedsproduktion, samt unikke værker og bygningsudsmykninger.
Mange kender LÆRKESTELLET og URSULA - fade, skåle, kopper og kander i stærke farver og karakterfulde karakteristiske former.
Ursula Munch-Petersen er født i 1937 på Bornholm. Efter et aktivt liv som kunsthåndværker og designer med rejser, undervisning og udstillinger i Danmark og udlandet bl.a. Letland, Litauen, Ukraine, USA, Mexico og Kina, har hun nu værksted og bolig i København og på Møn.
UDDANNELSE Kunsthåndværkerskolen 1956-60. ANSAT Kunstnerværkstedet Bing & Grøndahl 1961-68 og siden designer for Royal Copenhagen og Kähler. UTALLIGE UDSTILLINGER & LEGATER Statens Kunstfond, Nationalbankens Jubilæumsfond, Bindesbøll Medaljen, Ole Haslunds Kunstnerlegat, Kunsthåndværkerrådet, Ridder af Dannebrog.. UDVALGTE VÆRKER 'Mit Dukkestel' 2003, 'Ursula' Royal Copenhagen 1992, Lærkestellet 1994. UDSMYKNING 'Tidstavlen' til Hærvejen, Jylland 2010.


VIBEKE RYTTER DK - Rejsen til Amerika
”Jeg arbejder i feltet arkitektur og keramisk installation, rum og objekt fra 2D tegning til 3D modelfremstilling i lerplader, der brændes flere gange og til sidst kombineres med digital tegning/fotos overført via transfermærker i keramiske farver.
Billedsymboler: Rejsen til Amerika - Rejsen og håbet til det nye land, Økonomisk krise i USA= vejarbejde. Folk flytter fra deres hjem, har ikke råd til husleje,og lever på vejene i autocamper/telt -basal levevilkår. Lyskryds = stoppe op og leve på anden vis. Nedsættelse af hastighed og fart i vores levemåder, der generer stress. Basal levemåde/slow-living..”
VIBEKE RYTTER er født i1967. UDDANNELSE Danmarks Designskole/keramik & glas 1986-90 og Det kgl. Danske Kunstakademiets Arkitektskole i København 1997–04. I 2001-02 var hun gæstestuderende på Kunstakademiet Billedhuggerskole ved professor Morten Stræde, - og fra 2011 udføres et forskningsprojekt 'Glaserede letvægt-byggekomponenter' på Arkitektskolen og Teknologisk Institut.
Hun har modtaget flere rejse-og arbejdslegater fra bl.a. Statens Kunstfond, Beckett-Fonden og Nationalbankens Jubilæumsfond. Har rejst og studeret i USA, Cuba, Rusland, Grønland, Island, Færøerne, Italien, Tanzania... - samt adskillige udstillinger i Danmark og udlandet.
www.Vibekerytter.dk