Ursula Munch-Petersen - værkstedet dec 2017


KUNSTHÅNDVÆRK og DESIGN
Ursula Munch-Petersen
Udstilling d. 7 - 22 december 2017
Julereception for værkstedsudstillingen torsdag d. 7 december kl. 16-19.00

Keramisk design og originalt kunsthåndværk af høj kvalitet.
Ursula Munch-Petersen er anerkendt for sine eminent designede brugsting.
Fra smukt kunsthåndværk er hendes hendes værker blevet til gode industrielle designprodukter, der ofte rummer den samme følelse som i godt kunsthåndværk.

En ærlig forbindelse mellem håndens arbejde og brugsfornuft.
Ursula Munch-Petersen har gennem årene skabt et utal af værker, eksperimenter og prototyper til design for industri og værkstedsproduktion: Ursula-stellet, fade, skåle, kopper, kander i stærke farver og karakterfulde former.

Ursula forener nyt design med godt håndværk, til daglig brug.
Udstillingen rummer værker fra Ursulas eget værksted og et lille udvalg fra den tidligere Royal Copenhagen produktion.
Det er personlige brugsting med spor af håndens arbejde.
Værkerne er enkeltstående eller flere af samme - alle skønne brugsting:
LÆRKESTEL - fade, skåle, opsatser.. KANDER - te, vand, mælk.. SMØRSKÅLE – penseldekorerede.. SKÅLE, OPSATSER, FADE – høje, lave, firkantede, runde, ovale og buede i flere størrelser og farver.. SKÅLE - køkken, bord, stue.. VASER i spiral.. MORTER..

Se også udstillingen WORLD CUP med kopper fra hele verden.. LINK

Ursula Munch-Petersen er født i 1937 på Bornholm. Efter værkstedsophold på bl.a. Hjorts Fabrik i Rønne og uddannelse på Kunsthåndværkerskolen 1956-60, blev hun ansat på Kunstnerværkstedet Bing & Grøndahl 1961-68 og designer siden for Royal Copenhagen og Kähler. Hun har modtaget adskillige legater og priser fra bl.a. Statens Kunstfond, Nationalbankens Jubilæumsfond, Bindesbøll Medaljen, Ole Haslunds Kunstnerlegat, Kunsthåndværkerrådet, er ridder af Dannebrog.
Efter et aktivt liv som kunsthåndværker og designer med rejser, undervisning og udstillinger i Danmark og udlandet bl.a. Letland, Litauen, Ukraine, USA, Mexico og Kina, har hun nu værksted og bolig i København og på Møn. Hun skabte fajancestellet 'Ursula' Royal Copenhagen 1992, værker i Lærkestellet 1994, - og seneste offentlige udsmykning er 'Tidstavlen' til Hærvejen, Jylland 2010.


BILLEDER FRA MØN – INSPIRATION TIL UDSTILLINGEN

Et besøg på gården åbenbarer et utal af værker fra Ursulas produktive liv.
Tingene dufter af historie om materiale og en undersøgende skaberglæde.
Farver, former, formål og landskaber går i et med den fred, der sænker sig over livet på landet.

Ursula Munch-Petersen
”Jeg har arbejdet med ler og keramik i 60 år. Der har været mange udstillinger undervejs, og rester herfra er havnet på loftet.
Arbejdet har været omtrent ligeligt fordelt mellem modellerede genstande og udsmykninger, - og så brugsting.
Det ene har ikke fyldt mere eller været vigtigere end det andet.
Brugsting kræver nok mest hvis man producerer det selv. Kommer tingene i produktion er en del af arbejdet samarbejdet med produktionssted og marketing.
Ved større udsmykningsopgaver bliver samarbejdet med værksteder som har plads og ovnkapacitet nødvendigt. Jeg har arbejdet på Tommerup Keramiske værksted med stor glæde og det samme på Statens Værksteder for Kunst og Håndværk.
Når man skifter mellem det ene og det andet opleves det nyt hver gang en ny opgave opstår.
Til udstillingen er mange gamle og nyere ting som jeg har stillet til side gennem årene. Ann og jeg brugte nogle dage sammen, hvor vi udvalgte ting og pakkede i flyttekasser, stort set med brugsting – så mange som vi kunne bære i hver kasse. Det er hvad der vises på udstillingen.
Da jeg fik nogle henvendelser om en lille morter, som jeg lavede i tresserne på Bing & Grøndahl, tog jeg formen op og kom så godt i gang med at dreje den, at de er med på udstillingen – en blanding af ældre design og nylavede ting.”

Åbningstider d. 1-22 dec.: Tirs-fredag 11-19.00, Lørdag 11-17.00.
(lukket mellem jul og nytår)