UDSTILLINGER 2018

Se også LINK.. SAMLINGEN - GALLERI - Værker til salg
Kalenderprogram - forbehold for ændringer - fotos af tidligere værker


16 - 20 JANUAR WORLD CUP - fortsættelse af udstilling. LINK

25 JANUAR – 24 FEBRUAR
Sergei Isupov Estland/USA
Russisk avantgarde kunstner, emigreret til USA, præsenterer nye tankevækkende surreale værker.
Til denne udstilling har han specifikt arbejdet med figuriner og vægobjekter. Isupov har værksted i Massachusetts, USA og Estland. Han er anerkendt for sine originale værker, der fabulerer over temaer fra den russiske historie til samtidens fantastiske diversitet – og livet.

1 MARTS – 21 APRIL
MESTERVÆRKER - 10 års Jubilæum
Miniaturer, modeller og lerskitser - dansk/international
Galleriet fejrer sit 10-års jubilæum med en perlerække af værker udført af årenes mange udstillere. Det er specielt anderledes og ukendte værker, miniaturer og særligt betydningsfulde modelskitser til inspiration. Helt i stedets ånd er der mulighed for at se ind i et skatkammer af ideer og keramiske tryllerier af traditionel, konceptuel og humoristisk art.

26 APRIL – 9 JUNI
OSTRAKA - Peter Brandes
Peter Brandes stiller skarpt på det keramiske, historisk, arkæologisk - potteskår, krukker, demokrati. Omdrejningspunktet er som i titlen: ostrakisme = skrevet på, græsk afstemning udført på potteskår. Han viser keramiske fragmenter anvendt som notesbøger, demokratisk afstemning og meget mere, men også malede krukker og andre keramiske værker af den anerkendte danske billedkunstner.

14 JUNI – 18 AUGUST
LEGENDARISK - Niels Lauesens værker & skitser
- og tidligere elever: Ole Jensen, Søren Thygesen, Turi Heisselberg, Marianne Nielsen m.fl..
Niels Lauesen var en fantastisk inspirerende, alvidende lærer og keramiker. Udstillingen viser en stor samling af Niels' værker og skitsebøger. Desuden vil tidligere elever fra Kolding Kunsthåndværkerskole synliggøre hver deres erfaring ud fra dette møde med særlig tak til en begavet lærer og kunstner.

23 AUGUST – 29 SEPTEMBER
SPATIAL DRAWINGS - Martin Bodilsen Kaldahl
Martin Bodilsen Kaldahls keramiske skulpturer understreger deres egen fundamentale eksistens i rummet. Gennem formelt præcis bearbejdning af materialerne, får selv den mindste tilfældige og ubetydelige bevægelse i rummet en betydning. Med et skarpt blik for det monumentale i det ubetydelige, arbejder kunstneren på at skabe betingelserne for en intuitiv, rumlig form.

4 OKTOBER – 24 NOVEMBER
GEOMETRIC SCALES
- Karen Bennicke & Yoshikawa Masamichi

Geometri og eksperimentel interesse er fællesnævnere for japanske Masamichi og Karen Bennicke. Udstillingen vil præsentere nye værker af begge og sætte de to verdenskendte keramiske kunstnere i en særlig dialog. Hver med deres personlige formsprog vil mødet fortælle om forskelle, synliggøre kulturelle referencer, modsætninger og sammenhænge.

29 NOVEMBER – 23 DECEMBER
FUNCTION MATTERS
- Ursula Munch-Petersen & Ann Linnemann

Håndværket udfordrer industrien - nye farver og blåt tryk. Fokus på kunsthåndværk, personlige brugsting med spor af håndens arbejde.
Udstillingen fortæller om brugsting, der på forskellig vis refererer til det industrielle produkt, men nu udføres på det lille værksted, og i høj grad er resultatet af håndens evne til at skabe unikke brugsting af høj kvalitet, der kan elskes af flere generationer og holde ud over sin tid.

Se nye åbningstider i december.. (lukket mellem jul og nytår)

PERMANENT UDSTILLING - KUNSTNERE - Se GALLERI SHOP - SAMLINGEN