UDSTILLINGER 2020 - 2021

Udstillingsprogram med forbehold for ændringer. Fotos af nye og tidligere værker.
Galleriet lukkede d. 5 april 2021.

5 FEBRUAR – 20 MARTS 2021
RUNDT OM LERTØJ
Bodil Manz DK DK
Bodil Manz har her arbejdet i lertøj og runde former med udgangspunkt i dansk lertøjsler, der findes naturligt i vores undergrund, men også ses på stranden som blødt vandslebne mursten. Lertøj er et fascinerende plastisk materiale, som på grund af brændingen ved lave temperaturer, tillader brug af stærke klare farver. Udstillingens værker er således en hyldest til naturens rå og enkle værdier.

UDSTILLINGER 2020

16 JANUAR – 29 FEBRUAR
EARTH - JORD
Lea Mi Engholm & Vinni Hedegaard Frederiksen DK
En erindring om at kigge ned i jorden. Ud af ler fra den danske undergrund afsøges yderpunkter i en keramisk proces. Urenheder i leret bliver bibeholdt og udnyttet.
En æstetisk fortælling om det ukontrollerbare og de kræfter, der kommer til udtryk, når naturens elementer får råderum. En sansning over det rå basale jord.

5 MARTS – 24 APRIL
NET GRIT STUK
Esben Klemann DK
Metode-materiale research med keramiske konstruktioner og deres processuelle forudsætning. De færdige værker vil være lavet i konstruktioner, man kan se på bordet, eksperimenter med at indfarve ler med stains og blot glasere dem med transparent glasur for at lukke overflader og give dem glans. Tyngdekraft brugt offensivt som formværktøj med skabelsesprocessens tydelige spor.

30 APRIL – 5 JUNI
MESTERLIGT - Krukken er i fin form..
Bente Hansen, Bodil Manz, Kim Holm, Malene Müllertz og Peder Rasmussen.
Krukker har en nærmest magisk tiltrækningskraft for sin essentielle form og unikke potentiale i farve, dekoration og stoflighed. Forunderligt at så enkel en ting kan varieres og forandres i det uendelige. En helt personlig historie ligger ofte til grund for hver krukkes udtryk.

30 APRIL – 5 JUNI .. Showcase
FANCIES
Mona Vander og Jette Lövén Dall DK, Mayu Ueda JAPAN
Kultursammentræf, hvor brugsting med associationer fra en svunden tid møder japansk samtid. Det romantiske, kitschede og måske banalt uskyldige er bragt sammen. Kontrastfyldt er traditionel brug og det sanselige. Fint og følsomt spiller det op til det dystre og surreale.

18 JUNI - 22 AUGUST
BIOTOP
Bente Skjøttgaard
Ingen kender dagen før solen går ned.. på dybt vand. Vi følger gerne Bente Skjøttgaard på hendes forunderlige rejse. Under jorden, over jorden på skyer af alle slags, eller ud på det dybe vand, hvor det bliver svært.

27 AUGUST - 3 OCTOBER
LUNAR CONCRETE
Karen Harsbo og Rikke Luther DK
Researchprojekt om rummet, materialet måne-regolit og 3D-keramisk print v. Karen Harsbo (Ceramic Lab) og Rikke Luther (billedkunstner/Phd-projekt), Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne, København. Tværfaglig kunstnerisk forskning, knyttet til Si-Fi, militær, politisk, teknologisk udvikling, rumfartsindustri.

27 AUGUST - 3 OCTOBER .. Showcase
SENSE of Material
Mayu Ueda, Japan og Morten Plesner, Danmark
Fortællinger om materialitet fra Japan og Danmark, hvor brændt ler og naturens materialer indgår i værkerne hos begge kunstnere. Naturens universer sammensmeltet med lerformer, hvor materialiteter sanseligt berører og påvirker hinanden forskelligt.

8 OKTOBER - 14 NOVEMBER
#CLAYDIESSELFIES
Karen Kjældgård-Larsen & Tine Broksø, DK
CLAYDIES fejrer 20 års samarbejde.
Deres store keramiske objekter og krukker opfordrer publikum til at interagere og fotografere sig selv i og med værkerne.. - og dele deres foto på #claydiesselfies.

19 NOVEMBER - 23 DECEMBER 2020
MANUELT DESIGN
Ole Jensen, designer og keramiker DK
Manuelt Design og Design Manual.. brugsting i stentøj og tanker af Ole Jensen.
En humoristisk og underspillet, - men også dybt alvorlig tilgang til arketyper, brugsfunktion og ting til brug på bord og i køkken. De enkelte ting og processer er vist og beskrevet med en fin og morsom tilgang i tanke og handling til det, der ligger i at skabe et nyt design.. eller bare at lave en brugsting, vi alle kender, men ellers ikke analyserer videre.

19 NOVEMBER - 23 DECEMBER 2020 .. Showcase
POTTEMAGERENS POTPOURRI
Erik Bendtsen, pottemager DK
Pottemagerens egen samling og ny inspiration i pottemagerværkstedet.
Udstillingen rummer et udvalg af Erik Bendtsens private samling af dansk lertøj sammen med enkelte af hans egne værker med inspiration i pottemagerens tradition.

JULEN 2020
DECEMBER tirsdag-lørdag og mandag d.21. kl. 11-18. Lukket mellem Jul & Nytår.
Udstillingerne lægger op til eftertanke og refleksion - men er også bare finurlige og morsomme at se. Det er bestemt helt anderledes unikke julegave ideer.
Ligesom Galleriets samling er værd at se nærmere på. LINK - KERAMISK SAMLING

UDSTILLINGSKALENDEREN OPDATERES LØBENDE

PERMANENT UDSTILLING - KUNSTNERE - Se GALLERI SHOP - SAMLINGEN