UDSTILLINGER 2014

Se også GALLERI SHOP - SAMLINGEN: LINK - (Program med forbehold for ændringer)

9 JANUAR - 1 FEBRUAR LYS & SKYGGE - Konstruktion Tema I - unge talenter
Konstruktion og andre sammenstillinger – I lys og skygge mødes orden og kaos.
I årets første temaudstilling om keramisk konstruktion forholder tre unge talenter sig fundamentalt forskelligt til idé, sanselighed, udtryk, form.. - funktion og æstetik.
Alikka Garder Petersen arbejder med lys og skygge i geometriske rum, Theis Lorentzen skaber et dynamisk univers af objekter i farveharmoni og balance, mens Pernille Pontoppidan Pedersen udfordrer kaos og tilfældighed i ekspressive kompositioner.

6 FEBRUAR – 1 MARTS DET DREJER SIG OM.. Tema II - unge talenter
Marie Hermann, Ninna Gøtzsche og Kirsten Høholt DK forholder sig til drejede emner og traditionel håndværksteknik, men på meget forskellig måde. De konceptuelle standpunkter med fokus på håndens arbejde sættes i spil og dialog om nutidens mange måder at forholde sig til hverdagens brugsting, funktion, keramiske materialer og pottemagertradition. Her vises det drejede værk som koncept – og håndværk i samtidskunst.

6 – 29 MARTS BEVÆGELSE - Asger Kristensen og Lone Borgen/Stephen Parry UK
Asger Kristensen's underfundige figurer og objekter er små fortællinger i ler og glasur, beskriver modsætninger i mødet mellem konkret form og abstrakt struktur. Danske Lone Borgen og engelske Stephen Parry viser fællesværker, der bevæger sig fra traditionel krukke ind i et abstrakt drømmende fortælleunivers, lag på lag åbenbares i keramisk collage. De eksperimenterer med form, materiale og fortælling i en stadig reflekterende udvikling.

3 APRIL – 3 MAJ TID & RUM - Bodil Manz DK
Bodil Manz sammensætter sine kendte formtyper, motiver og ideer i en spændingsfyldt assemblage med helt nye værker. Værkerne udtrykker kulturelle referencer, knytter sig til sted og tidsperiode, afspejler en tidløs følelse og klarhed. Hun bruger forskellige materialer og brændinger, - og hvert værk kan set i lyset af hvert sit idégrundlag. Alligevel bindes værkerne sammen af en udefinerbar fornemmelsen for tid og rum.

8 MAJ – 7 JUNI LERETS PLANER - Gerd Hiort Petersen DK & Samuel Chung USA
Den rummelige keramiske form tangeres her af geometriske planer og flader.
Gerd Hjort Petersen viser værker som gennembrudt af klippeformationer og skitsemodeller til udsmykningsopgaver. Samuel Chung relaterer til den koreanske krukkekultur, men bryder traditionen med både skandinavisk inspiration og symbolske geometriske formelementer som vises i projektet 'Skyer' på vaser.

12 JUNI – 16 AUGUST FORMSPROG - TANKESPIND Inviteret/censureret
Alle kunstnere, der arbejder med ler, opfordres til at skabe hver et værk i sammenhæng med tekst.
Værkerne kan illustrere fortælling, digt, eventyr, ordsprog...
Al-Tings historie bliver en mangesidig fortælling i ler.
Ting og sætninger sammenkædes for i bogstavelig forstand både at visualisere og beskrive oplevelsen af det skrevne ord i keramiske samtidsværker.
(Et værk fra hver udstiller på max 25 cm + et skrift)
Deadline for ansøgning d. 5 maj SE BESKRIVELSE og ANSØGNINGSSKEMA

21 AUGUST – 13 SEPTEMBER RUNDT OM JORDEN Vibeke Rytter & Ann Linnemann
Det fælles tema er rejsebeskrivelsen, oplevelsen af andre kulturer og personlige minder fra besøgte steder. Begge er optaget af at se på Verden, rejse og beskrive indtryk fra rejser. Vibeke Rytter arbejder med fotografisk print og keramiske tableauer. Ann Linnemann maler med glasurer og keramiske farver på drejede værker 'Verden i runde former'.

18 SEPTEMBER – 25 OKTOBER NATURENS FINESSER International udstilling
Jane Reumert, Heidi Hentze, Lis Biggas, Inge-Lise Koefoed DK og Jonathan Keep UK

Naturinspiration er et alle tiders aktuelt tema, der kan rummer uendeligt mange forskellige udtryk og vinkler. Jane Reumert forfiner det sarte botaniske i skrøbelige porcelænsværker, Lis Biggas tager aftryk af naturens fænomener, Heidi Hentze kombinerer papiragtig geometri med organisk vækst og forfald, og Inge-Lise Koefoed blander medierne i oliemalede stentøjskulpturer, mens Jonathan Keep afkoder naturen i 3D printet porcelæn. De viser kunstnerisk nærvær, ekspertise og fascination af naturens finesser.

30 OKTOBER – 29 NOVEMBER MØDET MED SKØNHED Marianne Nielsen inviterer..
Poetisk filosofisk udstilling der beskæftige sig med keramikkens fænomener, - en kulturelt underliggende betydning i keramikken, hvor traditionel formgivning kan ligge til grund for forståelsen af genstandenes identitet og fremhæve de mest almindelige genstandes ikoniske styrke. Fokus på fremstillinger af skønhed, enten konkret – men også indirekte, ved repræsentation af skønheden i form af en indforstået symbolbrug.

1 – 23 DECEMBER EN SAMLERS PARADIS
Galleriets juleudstilling af keramisk samtidskunst
I december dækkes bord med originale, fantasifulde ting i brug. Galleriet inviterer til fest og hverdag fyldt med smukke usædvanlige gaver til hjemmet, - og nyt til den store og den lille samling af keramisk samtidskunst. Værker til bord, hylde og væg... her er ingen smalle steder - og plads til det hele :-)