ILLUSION - Udstilling februar 2012ILLUSION
Keramiske værker af Ann Linnemann
Udstilling d. 3 - 25 februar 2012
Om udsigt, rum, form og landskab med italiensk inspiration

KLIK på foto = STORT billede
Udstilling, værker, detaljer og inspiration (Egne fotos)Ann Linnemann ”Ideen til udstillingen startede på rejser i Italien, hvor 'Trompe l'oeil' fangede mit øje. Malede illusioner af vinduer, stuk og rammer, hvor de virkelige 'manglede' på facaderne.
Wikipedia: Trompe-l'oeil
Dette fik min fantasi til at vandre ud i en anderledes forestilling om rum og form, at tænke på virkelighedsopfattelse og sandhed i forhold til illusion.

Er vores virkelighed ens? Kan du forestille dig min? Er min illusion din virkelighed? Hvad er sandhed? Verden kan opmåles i lodret og vandret. Døre og vinduer fører os 'igennem muren til den anden side' uanset vores kultur, filosofi eller religion. Verden kan opmåles i lodret og vandret. Vi kan lære at konstruere et perspektiv, men handler det om illusioner?

Jeg valgte at arbejde ud fra det nære og fysisk sande. Min udsigt fra et par blændede vinduer på udstillingsstedet.
Jeg forestillede mig synet gennem de imaginære vinduer, men tænkt til forskellige tider og visioner, - og har bevaret ideen om det fysiske rum i perspektivtegninger, der er udført i keramisk farvekridt med malede flader i glasur på store tavler/fliser og 'figur-krukker' i porcelæn.

Pompei's maleriske ruiner og afstøbninger af byens mennesker har længe været i mine tanker.
Det er en tidslomme af øjebliksbilleder bevaret i evig tid.

Jeg kombinerede de malede 'illusioner', landskaber og vinduer i porcelæn med den rå 'afstøbning' og modellering af paneler og figurer i stentøj.
Leret er et plastisk blødt materiale når det er vådt, og ligeledes når brændingens varme påvirker det i smelteprocessen og fastholder øjeblikket, hvor det afkøles.”

Ann Linnemann har udstillet og arbejdet i Danmark og udlandet. Hun udfører keramisk design og skulptur. Siden 2008 har hendes galleri i Nyboder vist skiftende udstillinger af dansk og international keramisk samtidskunst.
LINK: Ann Linnemann
Tak til Statens Kunstfonds for Rejselegat til Italien i 2011.

'Trompe l'oeil'
Egne fotos fra Italien:
Camogli - Rom - Torino
'Trompe l'oeil'

Egne fotos fra Istanbul